Disclaimer

This blog is just for sharing an idea, fact and opinion regarding comparative religion studies. Author has no intention to mocking or insult others. Interested parties, may reproduce or quote materials published unconditionally.Comment should be accompanied by names or pseudonyms. Anonymous postings and those contains profanities and obscenities with intention to insult others will be rejected. Do provide any feedback or comment at the bottom of entry.Blog ini adalah nota pengalaman dan perkongsian untuk diri penulis dalam menjalani kehidupan dan dakwah perbandingan agama. Tiada niat untuk menghina atau memalukan mana mana pihak. Sekiranya mempunyai cadangan atau pendapat membina, adalah dialu-alukan utk berkongsi. Sebarang artikel dan tulisan di blog ini dibenarkn diulang siar tanpa syarat utk perkongsian. Blog ini juga melahirkan pendapat dan pandangan peribadi yang tidak mencerminkan pandangan sebenar mana-mana pihak khususnya organisasi yang disebut dalam tulisan blog ini.

Thursday, June 25, 2009

bila syok sendiri

Aslmualaikum wbt
Selawat dan salam ke atas Junjungan Besar SAW

Dikalangan kita mgkin seronok utk masuk ke youtube, forum dan memberi komen mengenai agama lain. Ada diantara kita mengherdik dan menghina agama mereka. Ianya bukan dakwah yg baik.

Apa yg penulis paparkan di sini bukanlah bertujuan utk digunakan sebagai peluru utk mengherdik agama lain. Niat penulis mahu membuka mata pembaca ttg keperluan kita mengetahui agama2 ini dan sekadar pengetahuan yg dikongsi supaya tidak timbul masalah murtad dan ketidakfahaman agama dikalangan umat Islam.

Penulis kecewa apabila membaca komen2 di youtube yg mana umat Islam dan bukan Islam bertekak menegakkan kebenaran masing2.

caci maki terhadap mereka tidak membawa sebarang manfaat.

Sahabat2..

tidak syak lagi Islam itu benar.
jangan kita berdebat dan memaki hamun pihak yg satu lagi.
itu tidak menyumbang langsung dgn pengembangan Islam.
ianya membuktikan mereka betul ttg segala propaganda ttg kita

Kepada sahabat2 semua, sebarkanlah segala yg ada di blog ini. tidak kira di mana. Blog, friendster, bulletin, myspace, facebook, tagged, hi-5 dan sebagainya.

sekiranya mempunyai masalah, kita sama2 selesaikan dan merujuk kpd yg arif.

Inilah tugas kita dan inilah amanah utk kita.
jangan menyumbang kpd kebencian terhadap Islam

Sesungguhnya jalan dakwah ini penuh mehnah dan tribulasi.

salam ukhwah

No comments:

You may interest

Blog Widget by LinkWithin