Disclaimer

This blog is just for sharing an idea, fact and opinion regarding comparative religion studies. Author has no intention to mocking or insult others. Interested parties, may reproduce or quote materials published unconditionally.Comment should be accompanied by names or pseudonyms. Anonymous postings and those contains profanities and obscenities with intention to insult others will be rejected. Do provide any feedback or comment at the bottom of entry.Blog ini adalah nota pengalaman dan perkongsian untuk diri penulis dalam menjalani kehidupan dan dakwah perbandingan agama. Tiada niat untuk menghina atau memalukan mana mana pihak. Sekiranya mempunyai cadangan atau pendapat membina, adalah dialu-alukan utk berkongsi. Sebarang artikel dan tulisan di blog ini dibenarkn diulang siar tanpa syarat utk perkongsian. Blog ini juga melahirkan pendapat dan pandangan peribadi yang tidak mencerminkan pandangan sebenar mana-mana pihak khususnya organisasi yang disebut dalam tulisan blog ini.

Wednesday, November 6, 2013

Suatu perjalanan


Beberapa hari lalu aku ke Kundasang, Sabah. Setelah 6 bulan bermastautin di sini kerana tugasan, inilah kali pertama aku berpeluang ke kawasan tanah tinggi Banjaran Crocker yang terkenal dan nyaman itu.

Sepanjang 2 jam perjalanan, aku lihat pemandangan indah ciptaan Yang Maha Kuasa. Namun, ada sesuatu yang mengganggu pandangan. Sukar sekali melihat rumah Allah di kiri kanan jalan sebaliknya setiap 1 atau 2km terdapat papan tanda rumah ibadat lain yang tersergam.

Hati ini terdetik.


InshaAllah, luas sungguh peluang dakwah di sini...


No comments:

You may interest

Blog Widget by LinkWithin