Disclaimer

This blog is just for sharing an idea, fact and opinion regarding comparative religion studies. Author has no intention to mocking or insult others. Interested parties, may reproduce or quote materials published unconditionally.Comment should be accompanied by names or pseudonyms. Anonymous postings and those contains profanities and obscenities with intention to insult others will be rejected. Do provide any feedback or comment at the bottom of entry.Blog ini adalah nota pengalaman dan perkongsian untuk diri penulis dalam menjalani kehidupan dan dakwah perbandingan agama. Tiada niat untuk menghina atau memalukan mana mana pihak. Sekiranya mempunyai cadangan atau pendapat membina, adalah dialu-alukan utk berkongsi. Sebarang artikel dan tulisan di blog ini dibenarkn diulang siar tanpa syarat utk perkongsian. Blog ini juga melahirkan pendapat dan pandangan peribadi yang tidak mencerminkan pandangan sebenar mana-mana pihak khususnya organisasi yang disebut dalam tulisan blog ini.

Friday, May 20, 2011

Tuhan untuk semua

Semalam saya menerima hadiah sebuah buku menarik tulisan seseorang yang saya panggilnya Ustaz.
Beliau sememangnya ustaz yang bertanggungjawab mengajar saya mengenal ilmu Al Quran tak lama dulu. Beliau juga orang yang bertanggungjawab memperkenalkan saya dengan ilmu perbandingan agama dan membawa saya menyertai program Interactive Dakwah Training anjuran Perkim Ampang beberapa tahun lalu.

Sememangnya dedikasi beliau terhadap agama yang tercinta ini terlalu tinggi dan terbukti dengan lahirnya buku ini. Sebuah naskah menarik untuk semua peringkat yang masih baru dalam berjinak2 dengan ilmu perbandingan agama.

Sekiranya berminat, boleh hubungi saya di emel yusuf2say@gmail.com utk saya panjangkan pandangan dan minat kepada penulisnya, Ustaz Faisal Abdurrahman. Buku ini akan saya ulas selepas tamat membacanya nanti.


2 comments:

mamai said...

tiada dua atau tiga hanya dia yang satu untuk semua...bagi mereka yang tahu

ch!natsu said...

hanya Dia yg satu.. =)

You may interest

Blog Widget by LinkWithin